Bursele americane au început săptămâna pe roșu. Pfizer și Tesla, declin abrupt

Bursele americane au început săptămâna pe roșu. Pfizer și Tesla, declin abrupt
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 iun 2023
Bursele americane au închis luni în scădere, investitorii fiind precauți pe fondul revoltei de peste weekend a grupării Wagner din Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
Rebeliunea mercenarilor ruși a creat îndoieli cu privire la viitorul președintelui Vladimir Putin. În timp ce Putin a mulțumit luni mercenarilor și comandanților care s-au retras pentru a evita vărsarea de sânge, Departamentul de Stat al SUA a declarat că situația din Rusia rămâne tensionată.
UE aprobă al doilea pachet de sprijin pentru agricultorii români afectați de importurile din Ucraina CITEȘTE ȘI UE aprobă al doilea pachet de sprijin pentru agricultorii români afectați de importurile din Ucraina

S&P 500 a scăzut cu 0,45%, iar Nasdaq Composite, cu 1,16%. Dow Jones a închis aproape în stagnare.

Acțiunile Pfizer au pierdut 4% aproape pe fondul deciziei de a renunța la dezvoltarea unui medicamentu împotriva obezității. Medicamentul a entuziasmat inițial investitorii, deoarece oferea o pastilă în locul injectabilelor actuale. Dar vestea că rezultatele de laborator au arătat posibile leziuni hepatice a condus la retragerea sprijinului și interesului arătat de investitori, iar compania a decis să abandoneze dezvoltarea tratamentului.

Acțiunile Tesla au pierdut, la rândul lor, peste 6% din cauza revizurii negative a perspectivelor de către Goldman Sachs.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
tesla
pfizer