Bursele europene au închis în scădere; creștere de 6% pentru titlurile Siemens, dar declin de 10% pentru Burberry

Bursele europene au închis în scădere; creștere de 6% pentru titlurile Siemens, dar declin de 10% pentru Burberry
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2023

Piețele bursiere europene au încheiat în declin tranzacțiile de joi, pe fondul temperării încrederii observate la începutul săptămânii, după publicarea datelor economice pozitive din SUA și China, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în scădere cu 0,7%, majoritatea sectoarelor și burselor majore încheind sesiunea în teritoriu negativ, scrie News.ro.

GRAFICE Licitație ratată la Finanțe. Dobânzile României au sărit peste cele ale Ungariei și au ajuns cele mai mari din regiune CITEȘTE ȘI GRAFICE Licitație ratată la Finanțe. Dobânzile României au sărit peste cele ale Ungariei și au ajuns cele mai mari din regiune

Indicele german DAX a făcut exceptție, cu o creștere de 0,24%, dar FTSE 100 al bursei din Londra a coborât cu 1,01% și CAC 40 al bursei din Paris cu 0,57%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 0,71% și IBEX 35 al bursei din Madrid a urcat cu 0,28%.

Acțiunile companiilor de petrol și gaze au condus pierderile, cu un declin 2,7%, pe fondul prețurilor mai slabe ale petrolului, în timp ce companiile de utilități au avansat cu 1,1%.

O inflație sub așteptări din SUA, pentru luna octombrie, publicată marți, a stimulat speranța că Rezerva Federală se apropie de sfârșitul ciclului său de creștere a ratei dobânzii de referință.

Și au existat date economice optimiste din China, care a raportat vânzări cu amănuntul și date din industrie mai bune decât erau așteptările, pentru octombrie.

În altă ordine de idei, președintele american Joe Biden și președintele Chinei, Xi Jinping, s-au întâlnit în persoană la San Francisco, miercuri, marcând prima întâlnire a celor doi lideri în aproximativ un an.

DOCUMENT Dezvăluire - Cum a intrat Blue Air în insolvență CITEȘTE ȘI DOCUMENT Dezvăluire - Cum a intrat Blue Air în insolvență

Liderii au fost de acord să reia comunicarea militară la nivel înalt, potrivit ambelor țări, dar Taiwanul rămâne un punct de conflict. În timpul discuțiilor de ieri, Biden a reiterat poziția SUA conform căreia Taiwanul își menține suveranitatea, în ciuda pretențiilor Chinei care susțin contrariul. Beijingul consideră Taiwanul parte a teritoriului său, fără dreptul de a conduce independent relații diplomatice.

Acțiunile Burberry au scăzut cu 10%, în urma avertismentului făcut de producătorul britanic de bunuri de lux că ar putea rata estimările referitoare la veniturile anuale, din cauza declinului cheltuielilor consumatorilor la nivel global.

Titlurile Siemens au urcat în schimb cu 6%, după ce conglomeratul industrial german a raportat rezultate financiare trimestriale record.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni