Bursele europene au revenit pe creștere joi, susținute de un nou avans al cotațiilor petrolului

Bursele europene au revenit pe creștere joi, susținute de un nou avans al cotațiilor petrolului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 mai 2016

Bursele europene au revenit pe creștere joi, după patru ședințe de scăderi consecutive, susținute de un nou avans al cotațiilor petrolului, în timp ce îngrijorările investitorilor în privința încetinirii creșterii în sectorul serviciilor din China au trecut pe plan secundar, potrivit MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În jurul orei 12:00, indicele Stoxx Europe 600 era în creștere cu 0,6%, după ce ieri a închis pe minus cu 1,1%, la cel mai redus nivel începând cu 7 aprilie. Volumele tranzacționate sunt mai mici decât de obicei, în condițiile în care bursele din Austria, Elveția, Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia sunt închise joi pentru o sărbătoare religioasă.

Bursa de la Frankfurt era în urcare cu 0,8%, piața de capital de la Paris cu 0,4%, iar bursa londoneză cu 0,5%.

BCE a decis să renunțe la bancnota de 500 de euro, din cauza spălării de bani CITEȘTE ȘI BCE a decis să renunțe la bancnota de 500 de euro, din cauza spălării de bani

Avansul este susținut de evoluția prețurilor petrolului, care înregistrează creșteri de până la 3,3% ca urmare a unui incendiu puternic izbucnit duminică în provincia Alberta din Canada, ce riscă să afecteze producția din această regiune. Cotațiile "aurului negru" sunt influențate și de informațiile privind noi conflicte în Libia.

Petrolul Brent se aprecia cu 2,7% în jurul prânzului, la 45,82 dolari/baril, în timp ce cotația petrolului WTI era în urcare cu 3,3%, la 45,22 dolari/baril.

Acțiunile Tullow Oil au crescut cu 7,2%, în timp ce titlurile BP și Repsol au urcat cu 1,1%, respectiv 6,1%. Acțiunile Repsol cresc în pofida faptului că cea mai mare companie energetică din Spania a raportat o scădere de peste 40% a profitului în primul trimestru, pe fondul ieftinirii țițeiului.

Pe de altă parte, titlurile Centrica, cel mai mare distribuitor de electricitate din Marea Britanie, au scăzut cu 8,8%, după ce compania a anunțat că vrea să atragă peste 1 miliard de dolari de la investitori în vederea finanțării unor achiziții și reducerii datoriilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
evolutii
petrol
cotatii
incendiu
canada