Acțiunile europene au închis în scădere pentru a patra ședință consecutiv

Acțiunile europene au închis în scădere pentru a patra ședință consecutiv
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 mai 2016

Acțiunile europene au închis în scădere miercuri, pentru a patra ședință consecutiv, după ce mai multe companii au raportat rezultate financiare trimestriale dezamăgitoare, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 1,1% la cel mai redus nivel de la începutul lunii aprilie.

Acțiunile Dialog Semiconductor au avut printre cele mai puternice scăderi, de 9,5%, după ce producătorul de chip-uri pentru telefoane inteligente, printre care iPhone și Samsung, a raportat scăderea profitului operațional cu 58% în primul trimestru față de perioada similară din 2015.

Acțiunile Air France-KLM Group au coborât cu 4,3% după ce compania a anunțat că a înregistrat pierderi în primul trimestru al anului. Totuși, cel mai mare operator aerian din Europa și-a redus pierderile operaționale, în perioada menționată, de la 417 milioane de euro în urmă cu un an la 99 milioane de euro, datorită carburanților ieftini și a măsurilor de restructurare.

Acțiunile London Stock Exchange au consemnat un declin de 4,2% după ce Intercontinental Exchange, compania mamă a New York Stock Exchange (NYSE), a decis să nu facă o ofertă de preluare a London Stock Exchange Group (LSE), deși anterior anunțase că analizează această posibilitate.

Titlurile Anheuser-Busch InBev (AB InBev) au scăzut cu 1,6% după ce liderul mondial pe piața berii a raportat un profit net de 844 milioane de dolari în primul trimestru, în scădere cu 63% de la 2,3 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut.

Marți, Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,7%, în condițiile în care rezultatele trimestriale raportate de bănci au dezamăgit investitorii.

Evoluția negativă înregistrată miercuri de acțiunile europene a fost influențată și de scăderea comerțului cu amănuntul în zona euro, cu 0,5% în martie față de februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
bursa
companii
rezultate