Bursele europene au revenit pe creștere, pe fondul atenuării îngrijorărilor privind încetinirea economiei globale

Bursele europene au revenit pe creștere, pe fondul atenuării îngrijorărilor privind încetinirea economiei globale
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 oct 2016

Principalele burse europene au revenit în teritoriu pozitiv vineri, după trei ședințe de scăderi, pe fondul atenuării temerilor legate de încetinirea economiei mondiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 1,3%, cea mai mare creștere zilnică începând cu 22 septembrie. Joi, indicele a consemnat un declin de 0,9%, până la cel mai redus nivel din ultimele două luni, evoluție influențată de date dezamăgitoare privind comerțul extern al Chinei.

Două noi serii de date publicate astăzi de autoritățile de la Beijing creează o imagine mai optimistă asupra celei de a doua mari economii din lume. Prețurile de consum din China au crescut într-un ritm mai accelerat decât anticipau analiștii, în timp ce prețurile producției industriale au crescut în septembrie pentru prima dată în mai mult de patru ani, potrivit MarketWatch și Bloomberg.

“Creșterea prețurilor la consumatori și producători este un obiectiv pe care China îl urmărea de ceva vreme. Este un semnal pozitiv pentru industria materiilor prime, pentru că reprezintă și un semn de stabilitate pentru cererea globală“, spune Naeem Aslam, analist șef la Think Markets UK.

Profitul JPMorgan, cea mai mare bancă americană, a scăzut în trimestrul al treilea CITEȘTE ȘI Profitul JPMorgan, cea mai mare bancă americană, a scăzut în trimestrul al treilea

Bursa de la Frankfurt a avansat cu 1,6%, piața de capital de la Paris, cu 1,5%, iar bursa londoneză s-a apreciat cu 0,5%.

În sectorul bancar, acțiunile Banca Popolare dell’Emilia Romagna s-au apreciat cu 5,2% după ce instituția de credit italiană a vândut un portofoliu de credite neperformante în valoare de 618 milioane de euro, iar Reuters a relatat că acționarii băncii vor vota în acest weekend pe marginea unei potențiale fuziuni cu Banca Popolare di Milano. Acțiunile Banca Popolare di Milano au urcat cu 6,1%.

Indicele de referință al bursei de la Milano a consemnat o apreciere de 2%.

Tot pe partea de creșteri, acțiunile companiei miniere Boliden au crescut cu 0,7%, cele ale Anglo American, cu 1,5%, iar cele ale ArcelorMittal, cu 1,6%.

Titlurile companiei de investiții britanice Man Group au crescut cu 13,8%, ca urmare a planurilor companiei de a răscumpăra acțiuni proprii în valoare de până la 100 milioane de dolari. Totodată, Man Group a anunțat majorarea cu 5% a activelor administrate, până la 80,7 miliarde de euro la finele lunii septembrie, precum și achiziția Aalto Invest Holding, care administrează active imobiliare din Europa și SUA în valoare de 1,7 miliarde de dolari.

Acțiunile Tesco, cel mai mare retailer de produse alimentare din Marea Britanie, au recuperat pierderile de ieri și au închis cu un câștig de 4,4%, după ce compania a anunțat rezolvarea disputei cu Unilever pe tema prețurilor, care a dus la oprirea temporară de la comercializare a produselor Unilever promovate pe site-ul Tesco.

Pe de altă parte, titlurile Unilever au scăzut cu 1,4%, după o depreciere de 3,4% joi. Creșterea vânzărilor companiei, care deține, printre altele, mărcile Dove și Magnum, a încetinit la 3,2% în trimestrul al treilea, comparativ cu un avans de 5,7% în perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
evolutii