Concedierile de la Deutsche Bank ar putea fi duble față de nivelul planificat de 9.000 de angajați

Concedierile de la Deutsche Bank ar putea fi duble față de nivelul planificat de 9.000 de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2016

Directorul Financiar al Deutsche Bank, Marcus Schenck, a spus reprezentanților angajaților, în septembrie, că restructurarea locurilor de muncă ar putea fi dublă față de nivelul planificat, ceea ce ar însemna eliminarea altor 10.000 de posturi, a declarat o persoană apropiată situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar dacă nu a fost luată încă o decizie, remarcile făcute de Schenck la o ședință internă semnalează că oficialii băncii iau în considerare noi măsuri de reducere semnificativă a costurilor, din cauza unei amenzi de ordinul miliardelor de dolari pe care o va plăti în SUA și a unei crize de încredere a investitorilor, scrie News.ro.

”Schenck a spus că banca va trebui să renunțe la alți 10.000 de angajați pentru reducerea costurilor”, a spus persoana.

Reprezentanții Deutsche Bank au refuzat să comenteze.

Relu Fenechiu recunoaște, din închisoare, că a primit aproape 1 milion de euro pentru a ajuta o firmă să obțină contracte CITEȘTE ȘI Relu Fenechiu recunoaște, din închisoare, că a primit aproape 1 milion de euro pentru a ajuta o firmă să obțină contracte

Restructurarea va avea loc probabil pe parcursul mai multor ani, dar stabilirea unui astfel de obiectiv ar convinge investitorii că banca este hotărâtă să reducă costurile.

Dacă cele 10.000 de posturi pierdute se vor adăuga celor 9.000 anunțate în octombrie 2015, atunci aproximativ unul din cinci angajați ai Deutsche Bank din întreaga lume vor fi afectați.

Deutsche Bank trebuie să reducă cheltuielile, în urma anunțului Departamentului de Justiție al SUA că ar putea amenda banca germană cu până la 14 miliarde de dolari din cauza neregulilor în tranzacțiile cu obligațiuni garantate prin ipoteci, efectuate înainte de criza financiară din 2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank