BVB a închis în scădere pentru a doua ședință consecutiv

BVB a închis în scădere pentru a doua ședință consecutiv
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 iun 2017

Bursa de Valori București (BVB) a închis marți în scădere, pentru a doua ședință consecutiv, evoluția de astăzi fiind în linie cu cea a burselor europene, care au pierdut mare parte din avansul de luni. Rulajul cu acțiuni la BVB a însumat 47,5 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe piața deal, tranzacțiile au însumat 5,96 milioane de lei, din care 2,49 milioane lei cu titluri BRD, 1,98 milioane de lei cu acțiuni DIGI și 1,49 milioane de lei cu Banca Transilvania.

Indicele compozit BET Plus a scăzut cu 0,39%, iar BET, al titlurilor blue-chip, cu 0,42%. La nivel european, indicele Stoxx Europe 600 a închis în creștere cu aproape 0,9%, cel mai rapid avans zilnic de la finele lunii aprilie.

Criza guvernamentală din România influențează negativ percepția investitorilor și, implicit, evoluția bursei.

La nivel europen, indicele Stoxx Europe 600  a pierdut 0,7% după ce luni a avut cel mai rapid avans zilnic din ultimele două luni, atigând cel mai mare nivel de la începutul lunii. Bursele europene au fost influențate și de cotațiile petrolului, care au coborât la minimele ultimelor 7 luni.

La BVB, cel mai tranzacționat emitent pe piața principală a fost Transgaz (TGN), cu tranzacții de 10,78 milioane de lei, urmat de Banca Transilvania (TLV), cu 9,07 milioane de lei, și Romgaz (SNG), cu 5,07 milioane lei. Acțiunile TGN și cele TLV au încheiat ședința în stagnare, iar SNG a închis în scădere cu 0,62%.

Bursa se îndepărtează, ușor, de maxime. Cotații europene „roșii” aproape în totalitate CITEȘTE ȘI Bursa se îndepărtează, ușor, de maxime. Cotații europene „roșii” aproape în totalitate

Acțiunile producătorului de instalații industriale AAGES Târgu Mureș (AAG), intrate ieri la tranzacționare, au închis la prețul de 3,81 lei/unitate, în scădere cu 0,51%. Luni, acțiunile AAG au închis în creștere cu circa 3% față de prețul din oferta publică.

Acțiunile operatorului telecom DIGI au crescut cu 0,77% după ce, ieri, BVB a anunțat includerea companiei în indicele BET.

BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a coborât cu 1,26%. BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a încheiat sesiunea bursieră în urcare cu 0,4%, fiind singurul indice cu evoluție pozitivă în ședința de astăzi.

BET XT și BET BK au scăzut cu 0,39%, respectiv 0,28%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
actiuni
petrol
digi
transgaz