Cel mai profitabil fond de hedging din lume avertizează că există un risc semnificativ de corecție a pieței de capital

Cel mai profitabil fond de hedging din lume avertizează că există un risc semnificativ de corecție a pieței de capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2018

Renaissance Technologies, cel mai profitabil fond de hedging din lume, a avertizat marți că există riscul semnificativ al unei corecții a prețurilor acțiunilor și se pregătește pentru posibile turbulențe pe piața de capital, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Creșterea economiei globale, reforma fiscală din SUA și politica administrației americane care este favorabilă afacerilor au contribuit la creșterea cotațiilor bursiere, dar nu este clar dacă acești factori justifică evaluările actuale, în special în ceea ce privește nivelul obligațiunilor guvernamentale, a afirmat Ed Hubner, directorul pentru controlul riscurilor la Renaissance Technologies, într-o scrisoare trimisă în această lună clienților.

Creșterea economiei globale, cea mai bună din ultimii șapte ani, a susținut cel mai mare avans din ultimii ani al acțiunilor. Raportul actual dintre prețurile acțiunilor companiilor membre ale indicelui S&P 500 și profitul acestora, de aproximativ 18,6%, comparativ cu circa 11% în 2011, ar putea fi justificat dacă volatilitatea va rămâne scăzută, iar obligațiunile pe termen de 30 de ani se vor menține sub 3%, a scris Hubner în scrisoare, potrivit News.ro.

”Totuși, cu o posibilitate clară a unui nivel mai ridicat al dobânzilor și a unei volatilități mai mari, există riscul semnificativ ca prețurile activelor să înregistreze o corecție”, a spus acesta.

România, pe primele locuri în UE după ponderea taxelor de mediu în totalul taxelor și contribuțiilor CITEȘTE ȘI România, pe primele locuri în UE după ponderea taxelor de mediu în totalul taxelor și contribuțiilor

Hubner a mai menționat și aplatizarea curbei randamentelor obligațiunilor, ca motiv de îngrijorare, afirmând că există presiuni tehnice care ar putea influența negativ prețurile obligațiunilor.

Renaissance Institutional Equities Fund, cunoscut sub numele de RIEF, a obținut anul trecut un randament de 15%, se arată în scrisoare, în timp ce indicele S&P 500 a urcat cu 19%.

Cotațiile acțiunilor la nivel global au înregistrat luni și marți cea mai slabă evoluție din ultimele șase luni, trase în jos de prețurile petrolului și creșterea costurilor de împrumut. În Statele Unite, piața a fost influențată de declinul titlurilor companiilor din sectorul sănătății, în urma anunțului Amazon.com, Berkshire Hathaway și JPMorgan că vor inființa o companie de asistență medicală pentru angajați, pentru a reduce costurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
fond de hedging
renaissance technologies