CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, atacă criptomonedele: Dacă aș fi guvernul le-aș închide

CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, atacă criptomonedele: Dacă aș fi guvernul le-aș închide
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a atacat bitcoin și alte criptomonede, sugerând în observațiile făcute la Capitol Hill că acestea ar trebui interzise, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Întotdeauna m-am opus profund cripto, bitcoin și altele”, a declarat șeful celei mai mari bănci din SUA după active, interogat de senatoarea democrată Elizabeth Warren în timpul unei audieri în Comitetului bancar al Senatului, scrie News.ro

Guvernele urmăresc utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilor CITEȘTE ȘI Guvernele urmăresc utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilor

”Singurul caz de utilizare reală a acestuia sunt infractorii, traficanții de droguri... spălarea banilor, evaziunea fiscală”, a spus el.

”Dacă aș fi guvern, le-aș închide”, a adăugat el.

Remarcile sunt cele mai recente atacuri ale lui Dimon împotriva criptomonedelor, deși banca sa este puternic implicată în blockchain, tehnologia de sprijin pentru industria de 1.600 miliarde de dolari.

În declarațiile anterioare, Dimon a numit bitcoin ”o fraudă umflată”, un comentariu asupra căruia a revenit ulterior. De asemenea, o asemănase cu ”o piatră de companie”.

Moody\'s înrăutățește perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă la negativă CITEȘTE ȘI Moody's înrăutățește perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă la negativă

Sub interogatoriul suplimentar din partea lui Warren, Dimon și câțiva alți directori generali ai băncilor mari, aduși în fața comitetului ca parte a unei audieri de rutină asupra industriei, au convenit că companiile cripto ar trebui să se confrunte cu aceleași reglementări împotriva spălării banilor ca și marile instituții financiare. Subiectul a marcat o notă rară de unitate între liderii băncilor și Warren, de obicei un critic dur al industriei.

”Când vine vorba de politica bancară, de obicei nu mă țin de mână cu directorii generali ai băncilor de mai multe miliarde de dolari, dar aceasta este o chestiune de securitate națională. Teroriștilor, traficanților de droguri și națiunilor necinstite ar trebui să li se interzică să folosească cripto pentru activitățile lor periculoase. Este timpul ca Congresul să acționeze”, a spus Warren.

viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan chase
jamie dimon
criptomonede