CEO-ul OpenAI, Sam Altman, promovează proiectul de criptomonede Worldcoin

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, promovează proiectul de criptomonede Worldcoin
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2023

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, promovează proiectul de criptomonede Worldcoin, în urma unor informații conform cărora compania vrea să atragă o finanțare de 50 de milioane de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Worldcoin spune că își propune să își creeze o identitate globală și o rețea financiară, scrie News.ro.

VIDEO Brandul chinezesc MG, în România. Cât costă modelul MG 4, care se bate cu Dacia Spring în Europa CITEȘTE ȘI VIDEO Brandul chinezesc MG, în România. Cât costă modelul MG 4, care se bate cu Dacia Spring în Europa

Peste 2,6 milioane de oameni s-au înscris pentru ca irișii lor să fie scanați de dispozitivele ”orb” ale Worldcoin, în schimbul unui ID digital și criptomonede gratuite.

Altman a apărut la o sesiune virtuală de întrebări și răspunsuri, găzduită de banca de investiții FT Partners, axată pe fintech, joi, la o săptămână după ce postul de știri cripto The Block a raportat că Tools For Humanity, compania din spatele Worldcoin, vrea să atragă 50 de milioane de dolari de la investitori.

Compania strânge fonduri prin vânzarea jetoanelor cripto ale proiectului la un preț redus, potrivit The Block.

”Într-o lume cu multă AI, a ști cine este uman contează din ce în ce mai mult. Convingerea a fost și este că, pe măsură ce AI devine o parte din ce în ce mai importantă a vieții noastre... capacitatea de a identifica oameni unici va fi din ce în ce mai importantă”, a spus Altman.

Un purtător de cuvânt al Worldcoin nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la informația publicată de The Block.

Firma a strâns anterior 115 milioane de dolari, într-o rundă de finanțare din seria C condusă de Blockchain Capital, alături de a16z crypto și Bain Capital Crypto.

Diverse autorități de reglementare, inclusiv din Regatul Unit și Germania, au declarat că analizează Worldcoin după lansarea acestuia în iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
sam altman
worldcoin