China are un deficit de finanțare de aproape 1.000 de miliarde de dolari

China are un deficit de finanțare de aproape 1.000 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2022

China are un deficit de finanțare de aproape 1.000 de miliarde de dolari, potrivit analiștilor, care anticipează că Beijingul va fi nevoit să se împrumute pentru a suplini veniturile insuficiente, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Cel mai recent val de Omicron și restricțiile larg răspândite, în vigoare de la mijlocul lunii martie, au dus la o scădere bruscă a veniturilor guvernamentale, inclusiv a veniturilor din vânzările de terenuri”, a declarat Ting Lu, economist-șef pentru China la Nomura, și o echipă de analiști, într-un raport de săptămâna trecută, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Ei estimează un deficit de finanțare de aproximativ 6.000 de miliarde de yuani (895,52 miliarde de dolari) – o scădere de aproximativ 2.500 de miliarde de yuani a veniturilor din cauza rambursărilor de taxe și a producției economice mai slabe și alte 3.500 de miliarde de yuani din veniturile din vânzările de terenuri pierdute.

”O mare parte din „măsurile de stimulare”, fie că este vorba de obligațiuni guvernamentale speciale sau de împrumuturi incrementale din partea băncilor politice, vor fi folosite doar pentru a umple acest deficit de finanțare”, au spus analiștii Nomura.

Potrivit analiștilor,suma de 3.500 de miliarde de yuani va fi greu de completat, aceștia enumerând mai multe măsuri, de la utilizarea depozitelor fiscale la creșterea împrumuturilor, care ar putea fi folosite pentru a compensa deficitul.

Datele economice pentru aprilie au arătat o încetinire a creșterii, din cauza efectului negativ al restricțiilor legate de Covid.

Premierul Li Keqiang a declarat în timpul unei întâlniri rare la nivel național de săptămâna trecută că, în unele privințe, dificultățile au fost mai mari decât în ​​2020.

Chiar înainte de cel mai recent focar de Covid, vânzările de terenuri, o sursă semnificativă de venituri ale autorităților locale, s-au prăbușit în urma măsurilor luate de Beijing împotriva dependenței mari a dezvoltatorilor imobiliari de datorii.

Autoritățile locale sunt, de asemenea, responsabile pentru implementarea reducerilor de taxe și a rambursărilor pe care Beijingul le-a anunțat pentru a sprijini creșterea.

Banca japoneză și analiștii de la alte firme nu au împărtășit cifre specifice cu privire la cât de mult ar putea fi nevoie de datorii suplimentare. Dar ei au subliniat o presiune tot mai mare asupra creșterii, care ar necesita mai mult sprijin prin împrumuturi.

Fără reduceri de taxe și rambursări, Ministerul Finanțelor a declarat că veniturile fiscale locale au crescut cu 5,4% în primele patru luni ale anului, față de un an în urmă.

Opt dintre cele 31 de regiuni aflate la nivel de provincie din China au înregistrat o scădere a veniturilor fiscale în acea perioadă, a spus ministerul, fără a le numi.

Datele incomplete au arătat că regiunile Qinghai, Shandong, Liaoning, Hebei, Guizhou, Hubei, Hunan și Tianjin au înregistrat scăderi de la an la an ale veniturilor fiscale în primele patru luni ale anului. Tianjin a fost cel mai rău, cu o scădere de 27%. În 2021, Tibetul a fost singura regiune la nivel de provincie care a înregistrat o scădere a veniturilor fiscale.

Este important de observat că scăderea veniturilor fiscale s-a produs nu numai în orașele aflate sub restricții”, a declarat Zhiwei Zhang, președinte și economist șef la Pinpoint Asset Management.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
finanțare