China va accelera emisiunile de obligațiuni guvernamentale, pentru a stimula economia

China va accelera emisiunile de obligațiuni guvernamentale, pentru a stimula economia
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

China va accelera emisiunile și utilizarea de obligațiuni guvernamentale, pentru a stimula economia, a informat duminică agenția de presă de stat Xinhua, citând un interviu cu noul ministru de Finanțe Lan Foan, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministerul de Finanțe va promova în mod constant soluționarea riscului datoriei guvernamentale locale și va spori eforturile pentru a valorifica mai bine rolul obligațiunilor speciale pentru a stimula economia, a spus Lan Foan.

Profitul anual al Inter IKEA s-a dublat la 1,95 de miliarde de euro, ca urmare a diminuării presiunii asupra prețurilor CITEȘTE ȘI Profitul anual al Inter IKEA s-a dublat la 1,95 de miliarde de euro, ca urmare a diminuării presiunii asupra prețurilor

Ministerul Finanțelor va continua să implementeze o politică fiscală proactivă, să se concentreze pe îmbunătățirea eficienței și să joace mai bine eficacitatea politicii fiscale, a mai spus Lan, care a remarcat, de asemenea, ”situația complexă internă și internațională”, scrie News.ro.

Unele cote pentru emisiuni de obigațiuni ale administrației publice locale pentru 2024 au fost emise în avans, pentru a asigura în mod rezonabil nevoile locale de finanțare, a spus el.

Lan, un tehnocrat în vârstă de 61 de ani, cu puțină experiență în guvernul central, a fost numit luna trecută ministru de Finanțe, potrivit presei de stat, într-un moment în care guvernul intensifică stimulentele fiscale pentru a relansa a doua cea mai mare economie a lumii.

El i-a succedat lui Liu Kun, care ocupase funcția din 2018. Anterior, Lan era șef de partid al provinciei de nord Shanxi.

Numirea sa intervine în timp ce guvernul central recurge la un manual bine folosit, care se bazează în mare măsură pe datorii și pe cheltuielile statului, dar despre care analiștii au spus că nu are nevoie de o reformă mai profundă.

Cel mai important organism parlamentar a aprobat luna trecută emiterea unor obligațiuni suverane de 1.000 de miliarde de yuani (137 miliarde de dolari) în trimestrul patru, pentru a finanța reconstrucția zonelor afectate de inundații, a informat presa de stat.

Economia a crescut mai repede decât estimările analiștilor în trimestrul al treilea, îmbunătățind șansele ca guvernul să își atingă obiectivul de creștere pe tot parcursul anului, de aproximativ 5%.

Și UniCredit Bank crește comisioanele pentru persoane fizice de la 1 martie CITEȘTE ȘI Și UniCredit Bank crește comisioanele pentru persoane fizice de la 1 martie

Dar factorii negativi persistă, pe măsură ce criza imobiliară se adâncește, iar firmele private sunt reticente să cheltuiască, pe fondul încrederii slabe.

Partidul Comunist, aflat la guvernare, va intensifica controlul asupra industriei financiare de 61 de mii de miliarde de dolari din China și va consolida eforturile de reducere a riscului datoriei locale, a informat presa de stat, citând o reuniune de politică financiară care are loc de două ori pe deceniu, organizată între 30 și 31 octombrie.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
obligațiuni guvernamentale