China va extinde folosirea experimentală a unui yuan digital la mai multe orașe, dar nu are un plan de lansare oficială a acestuia

China va extinde folosirea experimentală a unui yuan digital la mai multe orașe, dar nu are un plan de lansare oficială a acestuia
scris 19 apr 2021

China va extinde folosirea experimentală a unui yuan digital la mai multe orașe, dar nu există un termen specific pentru lansarea oficială a acestuia, a declarat viceguvernatorul băncii centrale, Li Bo, la o întâlnire oficială a unor oficiali chinezi și străini de rang înalt, directori și persoane din mediul academic, transmite Reuters.

China se află în fruntea cursei globale de lansare a unor monede digitale ale băncilor centrale, pentru modernizarea sistemului financiar, prevenirea riscului implicat de criptomonede de tipul bitcoin și accelerarea plăților interne și internaționale, scrie News.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Anul trecut, China a început testarea monedei digitale în mai multe orașe, între care Suzhou, Shenzhen, Chengdu și Xiong'an.

Li a spus că testarea a arătat că emiterea și mecanismul de distribuire a yuanului digital, numit e-CNY, sunt compatibile cu sistemul financiar actual și contribuie la minimizarea impactului  asupra sectorului bancar.

China va continua să îmbunătățească ecosistemul e-CNY, să îmbunătățească securitatea și siguranța și să creeze un sistem legal și de reglementări, a spus Li la Forumul Boao, organizat în provincia Hainan.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Moneda digitală va fi utilizată de cetățenii chinezi și de vizitatorii străini la olimpiada de Iarnă de la Beijing, care ca avea loc anul viitor, a mai spus Li.

Acesta a explicat că e-CNY va fi destinată folosirii mai ales pe piața internă, dar că China va colabora cu alte țări pentru găsirea unei soluții pentru plăți transfrontaliere, pe termen lung.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Internaționalizarea yuanului va fi un proces natural, iar obiectivul Chinei este nu să înlocuiască dolarul sau alte monede, ci să lase piața să facă alegeri, a adăugat Li.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
yuan digital