Comisia Europeană a atras 8,5 miliarde de euro în cadrul SURE, program de care va beneficia și România

Comisia Europeană a atras 8,5 miliarde de euro în cadrul SURE, program de care va beneficia și România
scris 25 nov 2020

Comisia Europeană a atras 8,5 miliarde de euro din vânzarea de noi obligațiuni cu impact social, fonduri destinate protejării locurilor de muncă și susținerii programelor de ocupare a forței de muncă în Uniunea Europeană, inclusiv în România.

Potrivit Comisiei, oferta a fost suprasubscrisă de circa 13 ori.

Cojocaru, ASF: O pregătire profesională mai bună în rândul intermediarilor în asigurări contribuie la creșterea educației financiare a clienților. De la 1 ianuarie, regulile privind pregătirea distribuitorilor de asigurări vor fi modificate CITEȘTE ȘI Cojocaru, ASF: O pregătire profesională mai bună în rândul intermediarilor în asigurări contribuie la creșterea educației financiare a clienților. De la 1 ianuarie, regulile privind pregătirea distribuitorilor de asigurări vor fi modificate

Aceasta este a treia emisiune de obligațiuni în cadrul instrumentului SURE al UE. Comisia a atras, la prima emisiune, 17 miliarde din vânzarea de obligațiuni pe 10 și 20 de ani, pentru care a primit cereri de 233 miliarde de euro.

A doua emisiune, care a avut loc luna aceasta, a atras 14 miliarde de euro de la investitori.

Fondurile atrase sunt transferate statelor membre beneficiare sub formă de împrumuturi, pentru a le ajuta să acopere costurile legate în mod direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic și a unor măsuri similare, puse în aplicare ca răspuns la pandemie.

România va primi împrumuturi de 4,1 miliarde de euro prin instrumentul SURE.

Până acum, împrumuturile atrase au fost transferate către 10 state: Polonia, Croația, Cipru, Grecia, Italia, Letonia, Letonia, Lituania, Malta, Slovenia, Spania.

Potrivit Comsiei, 5 noi state urmează să primească împrumuri din suma care tocmai a fost obținută de la investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
fonduri ue
sure
imprumut sure
emisiune obligatiuni ce