Comisia Europeană amendează 3 mari bănci de investiții pentru formarea unui cartel pe piața obligațiunilor. Deutsche Bank anunță neregulile și scapă de amendă

Comisia Europeană amendează 3 mari bănci de investiții pentru formarea unui cartel pe piața obligațiunilor. Deutsche Bank anunță neregulile și scapă de amendă
scris 28 apr 2021

Comisia Europeană a amendat trei bănci de investiții, Bank of America Merrill Lynch, Crédit Agricole și Credit Suisse, cu circa 28,5 milioane de euro, pentru încălcarea reglementărilor europene antitrust prin formarea unui cartel pe piața obligațiunilor.

Deutsche Bank, care a participat la formarea acestui cartel, nu a fost amendată, deoarece a înștiințat Comisia despre încălcarea reglementărilor.

Cele 4 bănci au format un cartel pe piața secundară a obligațiunilor din întreg Spațiul Economic European. Înțelegerea a vizat obligațiuni suverane, supra-naționale și emise de agenții guvernamentale, denominate în dolari. 

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Obligațiunile, titluri de împrumut, sunt emise pe piața primară și apoi tranzacționate pe piața secundară. Clienții, inclusiv fonduri de investiții sau fonduri de pensii, solicită băncilor informații despre prețuri și cantități disponibile, căutând oferte independente. Totuși, băncile amendate de Comisie și-au oferit una alteia informații periodice despre activitatea de tranzacționare, făcând schimb de informații confidențiale, împărțind între ele tranzacțiile și aliniindu-și prețurile.

"Comportamentul băncilor a restricționat competiția pe o piață unde fondurile de pensii și de investiții cumpără și vând regulat obligațiuni în numele investitorilor și al pensionarilor", a afirmat Margrethe Vestager, vicepreședinte CE responsabil de domeniul concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
amenda
banci investitii
amenda banci investitii
nk of america merrill lynch
crédit agricole
deutsche bank
credit suissepiata obligatiunilor
amenda ce
amenda banci
banci amendate
ue amenda banci
comisia europeana