Comisia Europeană: Patru bănci importante, suspectate că au format un cartel pe piața tranzacționării bondurilor

Comisia Europeană: Patru bănci importante, suspectate că au format un cartel pe piața tranzacționării bondurilor
scris 20 dec 2018

Comisia Europeană a avertizat patru bănci că este posibil să fi încălcat reglementările UE privind concurența, în condițiile în care Executivul comunitar investighează posibila formare a unui cartel pe piața tranzacționării bondurilor, transmit MarketWatch, Reuters și site-ul cityam.com.

În perioada 2009 - 2015, traderi de la cele patru bănci s-ar fi înțeles pentru a distorsiona concurența pe piața secundară a bondurilor denominate în dolari. Investigația se referă la acțiunile traderilor individuali și nu implică faptul că acest comportament anti-concurențial a fost o practică generală, arată Agerpres.

Executivul comunitar nu a nominalizat băncile implicate, dar Deutsche Bank, Credit Agricole și Credit Suisse au transmis comunicate în care susțin că vor coopera la această anchetă.

Deutsche Bank, Citigroup și o bancă din Australia sunt acuzate de formarea unui cartel pentru vânzarea unor acțiuni de 1,9 miliarde dolari, caz penal fără precedent în sectorul bancar din Australia CITEȘTE ȘI Deutsche Bank, Citigroup și o bancă din Australia sunt acuzate de formarea unui cartel pentru vânzarea unor acțiuni de 1,9 miliarde dolari, caz penal fără precedent în sectorul bancar din Australia

Joi, acțiunile Deutsche Bank și Credit Suisse au scăzut cu 5% și, respectiv, 3,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
bruxelles
cartel