Commerzbank va desființa 9.600 de posturi și va suspenda dividendele, pentru susținerea profitabilității

Commerzbank va desființa 9.600 de posturi și va suspenda dividendele, pentru susținerea profitabilității
scris 29 sep 2016

Commerzbank, a doua mare bancă din Germania, intenționează să desființeze 9.600 de locuri de muncă și să suspende plata dividendelor, în cadrul strategiei directorului general Martin Zielke de îmbunătățire a profitabilității instituției financiare, transmite Bloomberg.

Banca va înregistra costuri de circa 1,1 miliarde de euro pentru restructurarea operațiunilor, se arată într-un comunicat publicat joi.

Potrivit planului, Commerzbank are în vedere obținerea unor venituri de 9,8-10,3 miliarde de euro până în 2020, precum și fuziunea diviziilor corporate și de tranding și restrângerea diviziei de investment banking, scrie News.ro.

Zielke este presat să oprească declinul profitului, care l-a obligat să revizuiască estimările, pe fondul instabilității piețelor financiare și al dobânzilor negative.

Sub conducerea fostului CEO Martin Blessing, Commerzbank a eliminat 5.200 de locuri de muncă, într-un efort de a reduce costurile și a relua plata dividendelor.

STUDIU 9 din 10 români își aleg banca în funcție de experiențele anterioare CITEȘTE ȘI STUDIU 9 din 10 români își aleg banca în funcție de experiențele anterioare

Banca a plătit la începutul acestui an dividende de 20 de cenți pe acțiune pentru 2017, prima astfel de plată din 2007. Pentru acest an ar fi urmat să plătească dividende de 30 de cenți pe acțiune, potrivit Bloomberg Dividend Forecast.

Commerzbank, care este deținută parțial de statul german, intenționează să informeze investitorii în detaliu despre strategia lui Zielke la o întâlnire care va avea loc la Londra pe 4 octombrie.

Acțiunile Commerzbank au scăzut cu circa 37% în acest an.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
commerzbank