CONFIRMARE BERD și APS preiau credite neperformante ale Piraeus Bank în România

CONFIRMARE BERD și APS preiau credite neperformante ale Piraeus Bank în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2024

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și recuperatorul de credite ceh APS preiau un portofoliu de aproximativ 2.000 de credite subperformante și neperformante din România, vândut de Piraeus Bank. Dimensiunea totală a portofoliului, care include credite negarantate și credite garantate cu garanții imobiliare în România, este de aproximativ 400 de milioane de euro, arată datele publicate de Profit.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În 2018, BERD, APS Delta, Balbec Capital și IFC au mai preluat un portofoliu de credite neperformante, în valoare de 50 de milioane de euro, al Piraeus Bank.

One United Properties vinde mai puțin, dar obține un profit mai mare la T1 CITEȘTE ȘI One United Properties vinde mai puțin, dar obține un profit mai mare la T1

La sfârșitul lunii iunie 2018, Piraeus Bank România a fost preluată de fondul american de investiții J.C.Flowers &Co. Conducerea băncii a ales să schimbe numele instituției de credit în First Bank.

APS Group este una dintre cele mai importante companii alternative de gestionare a activelor din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est.

Grupul operează în prezent prin 15 birouri regionale și gestionează peste 100 de portofolii cu o valoare nominală care depășește 11  APS

APS Group gestionează în prezent peste 100 de portofolii de credite neperformante cu o valoare nominală totală care depășește 11 miliarde euro.

APS România a fost înființată în 2007, operează în prezent cu 250 de angajați, iar în 2022, veniturile sale au fost de peste 7 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
credite neperformante