Corecții puternice pe Wall Street în debutul săptămânii. S&P 500 și Dow Jones coboară la minimele ultimelor peste 13 luni

Corecții puternice pe Wall Street în debutul săptămânii. S&P 500 și Dow Jones coboară la minimele ultimelor peste 13 luni

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 mai 2022

Acțiunile americane au extins declinul din prima parte a zilei și au încheiat tranzacțiile în scădere puternică, în contextul în care investitorii analizează riscurile intrării economiei în stagflație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 a coborât cu 3,20%, până la 3.991 puncte, cel mai redus nivel începând cu 31 martie 2021, potrivit MarketWatch.

Dow Jones a consemnat un declin de 1,99%, iar Nasdaq Composite a coborât cu 4,29%. Cei doi indici au închis sesiunea bursieră luni la cele mai scăzute valori după 9 martie 2021 și, respectiv, 10 noiembrie 2020.

Guvernul ia un împrumut pe 10 ani la o dobândă de aproape 8% CITEȘTE ȘI Guvernul ia un împrumut pe 10 ani la o dobândă de aproape 8%

Investitorii evaluează riscurile unei inflații persistent ridicate în raport cu perspectivele încetinirii creșterii economice, combinate cu nevoia băncii centrale de a majora în continuare ratele dobânzilor. Cu toate că președintele Fed, Jerome Powell, a declarat că banca centrală nu analizează activ o majorare a ratei cu 75 puncte de bază, o asemenea mutare nu este exclusă din calculele investitorilor atunci când evaluează anumite tipuri de active.

"Lumea rămâne un loc înfricoșător pentru investitori în acest an. Am avut de-a face cu un șoc negativ după altul, toate acestea afectând puternic perspectivele economice globale", a comentat Alejo Czerwonko, analist la UBS Global Wealth Management.

Sentimentul din piețe este influențat negativ și de datele privind privind comerțul extern al Chinei, potrivit analiștilor. Exporturile Chinei, a doua mare economie a lumii, au încetinit la cel mai redus nivel din ultimii aproape doi ani în aprilie, după o creștere de 15,7% în martie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa wall street
scaderi actiuni
fed
politica monetara
stagflatie