Costurile împrumuturilor guvernamentale din Marea Britanie au scăzut puternic, ca și cele din Europa

Costurile împrumuturilor guvernamentale din Marea Britanie au scăzut puternic, ca și cele din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2023

Costurile împrumuturilor guvernamentale din Marea Britanie au scăzut puternic, continuând declinul față de ultimele maxime, după ce Banca Angliei s-a alăturat Rezervei Federale pentru a menține ratele dobânzilor constante pentru a doua lună consecutiv, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile obligațiunilor – care se mișcă invers randamentelor – au crescut, pe măsură ce investitorii par să ignore comentariile conducătorilor băncii centrale conform cărora majorările ulterioare ale ratelor dobânzilor nu sunt excluse și că este un drum lung de parcurs pentru a aduce inflația la țintă, scrie News.ro.

BCE nu se așteaptă la un boom al consumului pentru că bogații sunt cei care au pus bani deoparte CITEȘTE ȘI BCE nu se așteaptă la un boom al consumului pentru că bogații sunt cei care au pus bani deoparte

Randamentul pe 10 ani al obligațiunilor guvernamentale din Regatul Unit, cunoscut sub numele de gilts, a coborât cu 0,13 puncte procentuale, la 4,366%, după anunțul Băncii Angliei privind dobânzile.

Randamentul obligațiunilor pe 2 ani, o reflectare a așteptărilor ratei dobânzii, a scăzut cu 0,08 puncte procentuale, la 4,711%.

În alte părți ale Europei, randamentele obligațiunilor au scăzut și ele. Randamentele obligațiunilor germane pe 10 ani au scăzut în urma deciziei Fed și au fost mai scăzute cu aproximativ 0,05 puncte procentuale, în timp ce randamentul obligațiunilor italiene pe termen de 10 ani a scăzut cu 0,09 puncte.

Banca Centrală Europeană a menținut dobânzile neschimbate, săptămâna trecută.

Economistul șef al BCE, Philip Lane, a declarat joi că există ”șanse bune” ca zona euro să evite o recesiune, în ciuda riscurilor de pe piața de credit și după ce economia s-a contractat în trimestrul al treilea.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
costuri