Creditarea acordată companiilor de băncile italiene, la cel mai redus nivel din februarie 2015

Creditarea acordată companiilor de băncile italiene, la cel mai redus nivel din februarie 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2023

Deponenții italieni au retras, în mai, 20 miliarde de euro (22,02 miliarde de dolari) din depozitele constituite la băncile interne, în timp ce creditorii au continuat să reducă împrumuturile către firme și au accelerat vânzările de obligațiuni, arată datele publicate de Banca Italiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Combinația dintre inflația ridicată și majorarea dobânzilor a determinat persoanele care au depozite bancare să caute opțiuni mai bune pentru banii lor, în condițiile în care băncile au majorat lent dobânzile la depozite, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Maratonul Imobiliar - Sebastian Piu, co-fondator 123Credit.ro, explică cum să iei cea mai bună decizie atunci când vrei un credit CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Maratonul Imobiliar - Sebastian Piu, co-fondator 123Credit.ro, explică cum să iei cea mai bună decizie atunci când vrei un credit

În mai, creditorii italieni au majorat în ritm anual cu 13,2% emisiunile lor de obligațiuni, după o creștere de 9,4% în aprilie, în timp ce depozitele rezidenților la băncile interne au scăzut cu 4,3%, după un declin de 3,4% în aprilie.

În ritm lunar, depozitele în euro au scăzut în mai cu 20 miliarde de euro, la 2.614,3 miliarde de euro, atingând cel mai redus nivel din aproape doi ani și jumătate. De asemenea, creditarea acordată companiilor de băncile italiene a scăzut în ritm anual cu 3,2% în mai, cel mai redus nivel din februarie 2015, după un declin de 2,3% în aprilie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
credit
italia