Creșteri pe bursele americane. Investitorii așteaptă raportul de inflație, care va influența viitoarele decizii ale Fed

Creșteri pe bursele americane. Investitorii așteaptă raportul de inflație, care va influența viitoarele decizii ale Fed
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 iul 2023
Acțiunile americane au crescut din nou marți, după ce în prima ședință a săptămânii au întrerupt un declin de trei ședințe. Investitorii așteaptă acum datele privind evoluția inflației, care vor influența cursul politicii Fed.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Dow Jones a crescut cu 0,93%, la 34.261,42 puncte. Indicele S&P 500  a crescut cu 0,67%, la 4.439,26, iar Nasdaq Composite, axat pe tehnologie, a înregistrat un avans de 0,55%.
Isărescu, despre listarea Hidroelectrica: Bursa își dă astăzi examenul de maturitate CITEȘTE ȘI Isărescu, despre listarea Hidroelectrica: Bursa își dă astăzi examenul de maturitate

Salesforce a urcat cu aproape 4% după ce compania a anunțat că va majora prețurile la nivel general în luna august. Activision Blizzard s-a apreciat cu 10% după ce un judecător federal a respins cererea Comisiei Federale pentru Comerț de a obține un ordin preliminar prin care să blocheze achiziția companiei de jocuri video de către Microsoft. Decizia înseamnă că cele două companii sunt mai aproape de finalizarea tranzacției.

Raportul privind indicele prețurilor de consum din iunie, care urmează să fie publicat miercuri, precum și indicele prețurilor de producție din iunie, care va fi publicat joi, vor face indica dacă scăderea inflației a continuat și vor creiona viitoarea direcție a ratelor de dobândă. Economiștii intervievați de Dow Jones se așteaptă ca prețurile să fi crescut luna trecută cu 3,1% față de anul trecut.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
burse
fed
dobanda
dobanzi
actiunile americane