Deutsche Bank a transferat din greșeală 6 mld. de euro în contul unui fond de hedging

Deutsche Bank a transferat din greșeală 6 mld. de euro în contul unui fond de hedging
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 oct 2015

Divizia de schimb valutar a Deutsche Bank a transferat din greșeală în contul unui fond de hedging din SUA aproximativ 6 miliarde de dolari, dar banii au fost recuperați următoarea zi, a declarat o sursă apropiată situației, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția eronată a avut loc în luna iunie din cauza unui membru junior al echipei de vânzări, care a folosit date brute și nu nete atunci când a procesat această plată. Valoarea corectă a plății și numele clientului  în contul căruia au fost transferați banii nu au fost menționate, dar sursa a precizat că suma reală era mult mai mică.

Eroarea a fost rapotată către Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie, Bănca Centrală Europenă și Rezerva Federală.

Cea mai mare bancă din Germania a fost criticată în ultimii ani pentru felul în care sunt realizate contoalele interne.

John Cryan, care a preluat în luna iulie funcția de director general al Deutsche Bank, a anunțat recent un plan de reorganizare care vizează reducerea cheltuielilor cu 3,5 miliarde de euro anual până în 2020.

Totodată, Deutsche Bank a anunțat  va face schimbări majore la nivelul conducerii băncii, pentru a face față problemelor financiare și reglementărilor mai stricte cu care se confruntă.

În luna aprilie, Deutsche Bank a fost amendată cu 2,5 miliarde dolari de autoritățile de reglementare din SUA și Marea Britanie pentru manipularea dobânzilor în perioada 2005-2009.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
cont
eroare
fond investitii
fond de hedging