Deutsche Bank va înlocui mai multe persoane din conducerea băncii

Deutsche Bank va înlocui mai multe persoane din conducerea băncii
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 oct 2015

Deutsche Bank va face schimbări majore la nivelul conducerii băncii, pentru a face față problemelor financiare și reglementărilor mai stricte cu care se confruntă, transmite presa internațională.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre directorii care vor părăsi cea mai mare bancă din Germania se numără Colin Fan, director de tranzacționare și Michele Faissola, responsabil cu managementul activelor, în locul acestora urmând să fie numite alte persoane.

Totodată, mai multe divizii ale băncii vor fi reorganizate cu scopul simpilificării operațiunilor, transimite MarketWatch.

Deutsche Bank estimează că va înregistra o pierdere record de 6,2 miliarde de euro în trimestrul al treilea, în principal din cauza cheltuielor de aproape 5,2 miliarde de euro provocate de deprecierea fondului comercial și a mai multor active din segmentele de corporate și private banking.

John Cryan, care a preluat în luna iulie funcția de director general al Deutsche Bank, a anunțat recent un plan de reorganizare care vizează reducerea cheltuielilor cu 3,5 miliarde de euro anual până în 2020.

Printre măsurile incluse în plan se numără și renunțarea la aproximativ 23.000 de angajați, reprezentând un sfert din personalul actual, în special prin concedieri în zona activităților tehnologice și prin vânzarea Postbank, potrivit informațiior apărute în presă.

De asemenea, Cryan a declarat că bonusurile bancherilor și dividendele acordate acționarilor ar putea fi reduse sau chiar eliminate.

În luna aprilie, Deutsche Bank a fost amendată cu 2,5 miliarde dolari de autoritățile de reglementare din SUA și Marea Britanie pentru manipularea dobânzilor în perioada 2005-2009.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
germania
banca
restructurare
reorganizare
john cryan
concedieri
conducere