Deutsche Bank, pe primul loc pe piața vest-europeană la vânzările de obligațiuni corporative riscante

Deutsche Bank, pe primul loc pe piața vest-europeană la vânzările de obligațiuni corporative riscante
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2017

Deutsche Bank pierde cotă de piață la nivel mondial, dar și-a păstrat poziția de lider pe un segment major de clienți, miliardarii care emit obligațiuni cu grad ridicat de risc, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare bancă germană în funcție de active a vândut de la începutul acestui an obligațiuni riscante, cu randamente mari, în valoare de 9,3 miliarde de euro, în Europa de Vest, pentru clienți între care se află miliardarii Carl Icahn, Manuel Lao Hernandez, Mohammed Al Amoudi, Paul Coulson și Patrick Drahi, arată datele obținute de Bloomberg.

Aceste tranzacții au făcut ca Deutsche Bank să se plaseze pe primul loc pentru vânzările de obligațiuni junk, chiar dacă a pierdut teren pe alte piețe pe care anterior le domina, iar veniturile din tranzacții au scăzut la cel mai redus nivel de la criza financiară, scrie News.ro.

Deutsche Bank a renunțat la unii clienți mai puțin profitabili, în timp ce alți clienți au renunțat să mai tranzacționeze cu banca din cauza semnelor de întrebare legate de nivelul capitalului și costurile mari pentru litigii.

Chiar dacă emisiunile de obligațiuni cu randamente mari au scăzut în 2016 în Europa, tranzacțiile Deutsche Bank arată că banca germană este dispusă în continuare să își asume riscuri, în timp ce directorul general John Cryan aplică un plan de restructurare.

Topul locurilor de muncă rare și bine plătite. Cele mai bine remunerate joburi care nu necesită studii superioare CITEȘTE ȘI Topul locurilor de muncă rare și bine plătite. Cele mai bine remunerate joburi care nu necesită studii superioare

Miliardarul american Carl Icahn a selectat Deutsche Bank ca manager unic pentru vânzarea unor obligațiuni de 715 milioane de euro ale grupului Federal-Mogul, la sfârșitul lunii martie.

Federal-Mogul, producător de componente auto, face parte din imperiul de afaceri de 20 de miliarde de dolari al lui Icahn și realizează aproape jumătate din vânzări în Europa

Tranzacțiile pentru Icahn, care este și consilier al președintelui american Donald Trump, au ajutat Deutsche Bank să depășească banca Goldman Sachs, urcând pe primul loc pe piața europeană a tranzacțiilor cu obligațiuni cu randamente mari.

Deutsche Bank a administrat în acest an 24de emisiuni de obligațiuni junk și a vândut clienților obligațiuni în valoare de circa 2,3 miliarde de euro, comparativ cu 1,7 miliarde de euro în cazul Goldman Sachs.

Obligațiunile junk sunt considerate de agențiile de evaluare financiare ca având risc mare de default.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
obligatiuni corporative riscante