Ant Financial, cel mai valoros unicorn al lumii, se listează la bursă și țintește o evaluare de peste 200 miliarde dolari

Ant Financial, cel mai valoros unicorn al lumii, se listează la bursă și țintește o evaluare de peste 200 miliarde dolari
scris 21 iul 2020

Procesatorul chinez de plăți Ant Financial Services Group, cel mai valoros “unicorn” al lumii și cea mai mare companie din fintech, parte a gigantului Alibaba, a lansat procedurile în vederea listării la bursă, vizând o evaluare de peste 200 miliarde de dolari.

Grupul, care operează, printre altele, platforma de plăți online Alipay, cea mai mare din din lume în funcție de numărul de utilizatori, vrea să se listeze pe bursele din Shanghai și Hong Kong, mutare care va sprijini strategia de dezvoltare pe piețele asiatică și globală.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, grupul țintește o evaluare post-operațiune de peste 200 miliarde de dolari.

Apple obține anularea deciziei prin care era obligată să plătească taxe de 13 miliarde euro în Irlanda CITEȘTE ȘI Apple obține anularea deciziei prin care era obligată să plătească taxe de 13 miliarde euro în Irlanda

Ant Financial a fost evaluată la 150 miliarde de dolari la cea mai recentă rundă de finanțare, derulată în 2018, valoare care o situează înaintea multor companii de pe Wall Street. Conform surselor menționate, compania ar putea strânge peste 29 miliarde de dolari în urma listării duale, depășind, astfel, suma record atrasă de Aramco la finele anului trecut.

Grupul chinez a angajat băncile China International Capital, Citigroup, JPMorgan Chase și Morgan Stanley pentru oferta publică inițială ce va fi derulată la Hong Kong și în urma căreia speră să atragă aproximativ 10 miliarde de dolari de la investitori, au precizat sursele Bloomberg.

Alibaba, grup fondat de miliardarul chinez Jack Ma, deține o participație de 33% la Ant Financial.

În 2017, Ant Financial a ajuns la un acord pentru preluarea furnizorului american de servicii financiare MoneyGram, cu activități și în România, însă tranzacția a fost blocată de autoritățile din SUA, din motive de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ant financial
ant group
alibaba
jack ma
listare bursa
listare duala
evaluare
cel mai valoros unicorn