Dolarul și-a temperat avântul și a coborât la 4,2405 lei, în tandem cu euro

Dolarul și-a temperat avântul și a coborât la 4,2405 lei, în tandem cu euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2016

Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,2405 lei pentru un dolar, care și-a domolit ascensiunea, coborând sub pragul de 4,25 lei depășit vineri, în timp ce euro a scăzut aproape nesemnificativ, de la 4,5145 lei în ședința de vineri la 4,5110 în cea de luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Leul a închis marginal mai puternic vineri, lângă 4,5140/EUR. Înainte de startul programului local, în timpul ședințelor asiatice, EUR/RON s-a prăbușit către pragul de 4,50, dar a sărit la loc când participanții locali au revenit în piață", arată analiștii ING Bank într-un raport publicat luni dimineață, scrie News.ro.

Ei mai arată că nu au loc evenimente semnificative în cursul zilei de luni, iar cum randamentele din zona euro s-au mișcat un pic mai jos, "am putea asista la o apreciere modestă a leului".

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a crescut semnificativ vineri, cu aproape 1%, la 4,2523 lei, atingând un nivel maxim istoric, în timp ce euro a scăzut cu 0,11%, până la 4,5145 lei.

Programul Rabla va fi suplimentat cu peste 3.500 de tichete, în valoare de 23 de milioane de lei. Termenul de înscriere în program a fost prelungit CITEȘTE ȘI Programul Rabla va fi suplimentat cu peste 3.500 de tichete, în valoare de 23 de milioane de lei. Termenul de înscriere în program a fost prelungit

Cursul francului elvețian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, a urcat ușor în ședința de vineri, până la 4,2182 lei.

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

"Pe de altă parte, orice potențial în sus pentru EUR/RON pare limitat (mai ales dacă ținem cont de intervențiile băncii centrale din zona a 4,54). În concluzie, pentru această săptămâna, vedem un interval posibil de 4,49-4,53 pentru pereche", apreciază analiștii ING Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
euro
curs euro
curs dolar
bnr