Președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru retragerea Statelor Unite din Parteneriatul Trans-Pacific

Președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru retragerea Statelor Unite din Parteneriatul Trans-Pacific
scris 23 ian 2017

Președintele Donald Trump a semnat luni după-amiază un ordin executiv pentru a retrage Statele Unite din Parteneriatul Trans-Pacific (TPP), semnat împreună cu alte 12 state, inclusiv Japonia, Malaysia, Singapore, Australia, Mexic și Canada. Miliardarul republican își respectă promisiunea din campania electorală, atunci când a susținut că va retrage națiunea din acordul comercial catalogat drept un dezastru pentru SUA, relatează Reuters.

De asemenea, președintele a semnat inclusiv un ordin executiv prin care a cerut înghețarea angajărilor din sectorul federal și o directivă prin care interzice organizațiilor non-guvernamentale americane să primească finanțare federală dacă furnizează servicii de avort peste granițele Statelor Unite, scrie News.ro.

Donald Trump a precizat că semnarea ordinului executiv de retragere din TPP este un ”lucru minunat pentru muncitorul american”.

Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) este unul dintre cele mai ample acorduri comerciale negociate de președintele Barack Obama și a reprezentant una dintre prioritățile sale economice pentru Statele Unite. Negocierea TPP a durat opt ani, dar acesta trebuie ratificat de cel puțin șase țări care reprezintă cel puțin 85% din producția economică a semnatarilor pentru a intra în vigoare.

Un număr de 12 state au semnat acordul comercial, printre care se numără: SUA, Japonia, Malaysia, Vietnam. Singapore, Brunei, Australia, Noua Zeelandă, Canada, Mexic, Chile și Peru.

TPP-ul este menit că consolideze relațiile economice dintre aceste țări, prin reducerea taxelor și protejarea comerțului, ca metodă de creștere economică.

Fiscul îi transferă la direcția București pe românii din străinătate și pe străinii care obțin venituri în România CITEȘTE ȘI Fiscul îi transferă la direcția București pe românii din străinătate și pe străinii care obțin venituri în România

De asemenea, președintele ar urma să lanseze renegocierea NAFTA cu Mexic și Canada.

”Vom începe negocierile care au legătură cu NAFTA. Vom începe renegocierea NAFTA, privind imigrația și securitatea la frontieră”, a declarat Donald Trump în cadrul ceremoniei de învestire de la Capitoliu.

În timpul campaniei electorale, președintele republican a susținut că vrea să obțină termeni mai favorabili cu privire la situația de securitate pentru Statele Unite prin intermediul renegocierii NAFTA.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
parteneriatul trans-pacific
tpp