El Salvador a minat primul său bitcoin cu ajutorul energiei generate de vulcani. Cotațiile cresc puternic

El Salvador a minat primul său bitcoin cu ajutorul energiei generate de vulcani. Cotațiile cresc puternic
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 oct 2021

Cotațiile bitcoin se apreciază puternic vineri, pe o piață în urcare, în contextul în care El Salvador a anunțat că a minat primele sale unități de bitcoin folosind energie “curată”, generată de vulcani, iar președintele băncii centrale din SUA a declarat că nu intenționează să interzică criptomonedele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Rezervei Federale (Fed) a SUA, Jerome Powell, a declarat că nu are “nicio intenție” să interzică criptomonedele pe această piață, scrie MarketWatch.

La rândul său, președintele El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat că țara sa a extras primele unități de bitcoin folosind energia geotermală provenită de la vulcani.

EXCLUSIV Brokerii au îndeplinit dorința UNIQA Asigurări de a ieși din piața RCA. Oferta companiei - eliminată, după tăierea brutală a comisionului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Brokerii au îndeplinit dorința UNIQA Asigurări de a ieși din piața RCA. Oferta companiei - eliminată, după tăierea brutală a comisionului

El Salvador a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plată la începutul lunii trecute.

Bitcoin s-a apreciat cu peste 10% în tranzacțiile de astăzi, până la un maxim intraday de 47.814 dolari.

În jurul orei 18:50 (ora României), cea mai cunoscută criptomonedă avansa cu 9,20% față de referința de joi, la 47.428 dolari, potrivit datelor CoinDesk.

Dintre monedele virtuale rivale, denumite generic altcoins, Ether se aprecia cu 8,67%, în timp ce XRP (Ripple) și Cardano consemnau un avans de 8,83% și, respectiv, 5,4%.

Valoarea de piață a criptomondelor aflate în circulație a crescut cu 8% în ultimele 24 de ore, până la 2,07 trilioane de dolari, arată datele CoinMarketCap.

Potrivit analiștilor, raliul de vineri din piața criptomonedelor este alimentat parțial și de ordinele de cumpărare venite în urma prăbușirii prețurilor după anunțul de săptămâna trecută privind interzicerea oricăror tranzacții cu monede virtuale în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
preturi bitcoin
cotatii
el salvador
energie vulcani
energie geotermala
minare bitcoin
criptomonede