Acțiunile europene scad în urma rezultatelor trimestriale raportate de bănci

Acțiunile europene scad în urma rezultatelor trimestriale raportate de bănci
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2016

Acțiunile europene evoluează în scădere în prima parte a tranzacțiilor de marți, la cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni, investitorii analizând rezultatele trimestriale raportate de bănci, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile UBS Group sunt în declin cu 3,7%, în urma declinului de 64% al profitului net, la 707 milioane de franci elvețieni, sub așteptările analiștilor, scrie News.ro

Acțiunile Commerzbank scad cu 3,5%, Profitul celei de-a doua mari bănci germane a scăzut în primele trei luni ale anului la mai puțin de jumătate comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 338 milioane de euro la 163 milioane de euro.

HSBC Holdings și BNP Paribas înregistrează însă creșteri de cel puțin 2,6%, în urma anunțării unor profituri peste estimările analiștilor.

Profitul net al HSBC, cea mai mare bancă europeană în funcție de active, a scăzut în primul trimestru de la 5,26 miliarde de dolari la 4,3 miliarde de dolari.

BNP Paribas, cea mai mare bancă franceză după active, a înregistrat o creștere de 10% a proftului net în primele trei luni ale anului, la 1,8 miliarde de euro, în pofida condițiilor dificile din piață.

Antreprenorul australian Craig Wright dezvăluie că este Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin CITEȘTE ȘI Antreprenorul australian Craig Wright dezvăluie că este Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 este în coborâre cu 0,6%.

Creșterea acțiunilor europene a încetinit după ce titlurile au atins maximul ultimelor trei luni pe 20 aprilie, din cauza cotației ridicate a euro și a rezultatelor mixte raportate de companii.

Analiștii au redus estimările de profit pentru companiile membre ale indicelui Stoxx 600, inversând așteptările de creștere cu cele de scădere.

Acțiunile BMW au scăzut la rândul lor, cu 2,1%, după ce rezultatele trimestriale raportate marți de producătorul auto german au ratat estimările analiștilor.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra este în scădere cu 0,8%, DAX 30 al bursei din Frankfurt cu 1,2%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,36%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
banci