Euro depășește 4,53 lei, nou nivel maxim al acestui an

Euro depășește 4,53 lei, nou nivel maxim al acestui an
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,5337 lei/euro, în creștere cu 0,2% față de nivelul din ședința precedentă și nou nivel maxim din 30 decembrie 2016, în condițiile în care investitorii continuă să fie îngrijorați de protestele generate de OUG aprobată marți de Guvern.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Miercuri, BNR a afișat un curs de 4,5240 lei/euro, scrie News.ro.

Totuși, leul a recuperat ușor din terenul pierdut miercuri după-amiază,  când cursul a depășit 4,55 lei/euro pe piața valutară.

Nu doar leul este afectat din cauza deciziei guvernului de aproba Ordonanța de Urgență de modificare a codurilor penale, ci și împrumuturile statului român, care au ajuns la cele mai mari dobânzi din iulie 2015.

"Date fiind evoluțiile recente de pe piața internă - aprobarea controversatei Ordonanțe de urgență privind faptele de corupție și protestele ample de stradă -, sentimentul investitorilor legat de România este probabil negativ", arată un raport al analiștilor de la Raiffeisen Bank, publicat joi.

Deutsche Bank a înregistrat o pierdere netă de 1,9 miliarde euro în T4, din cauza costurilor litigiilor CITEȘTE ȘI Deutsche Bank a înregistrat o pierdere netă de 1,9 miliarde euro în T4, din cauza costurilor litigiilor

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat nesemnificativ, de la 4,1935 lei la 4,1942 lei.

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elvețian a urcat de la 4,2350 lei la 4,2444 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
cursa valutar