Euro începe să revină spre 4,58 lei, leul este susținut de cererea pentru titluri de stat

Euro începe să revină spre 4,58 lei, leul este susținut de cererea pentru titluri de stat
scris 22 aug 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat marți un curs de referință de 4,5867 lei/euro, în ușoară scădere față de cotația precedentă, în condițiile în care leul a fost susținut de cererea bună pentru titluri de stat, inclusiv din partea unor jucători străini, potrivit analiștilor.

Luni, BNR a afișat un curs de 4,5881 lei/euro, arată news.ro.

Vineri, jucătorii au testat pragul de 4,59 unități/euro, însă oferta de valută a readus cursul sub acest prag, posibil și ca urmare a intervenției BNR în piață.

Începând de luni, leul a beneficiat și de cererea bună pentru titluri de stat pe termen lung.

Moneda virtuală bitcoin a depășit, pentru prima dată, pragul psihologic de 4.000 de dolari CITEȘTE ȘI Moneda virtuală bitcoin a depășit, pentru prima dată, pragul psihologic de 4.000 de dolari

"După o cerere foarte bună de obligațiuni de stat în lei la licitația de ieri (luni, n.r.) și indicii privind o intervenție oficială la un curs de peste 4,60 (lei/euro), ne așteptăm ca euro/leu să coboare treptat", arată un raport al ING Bank, publicat marți.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 3,9079 lei la 3,9006 lei.

Cursul francului elvețian a stagnat la 4,0378 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
curs