Finanțele s-au împrumutat de pe piața externă cu 1 miliard de euro

Finanțele s-au împrumutat de pe piața externă cu 1 miliard de euro
scris 28 sep 2016

Ministerul Finanțelor a împrumutat 1 miliard de euro de pe piețe externe de capital, prin redeschiderea emisiunii scadente în mai 2028. Ordinul de lansare a emisiunii a fost semnat ieri de ministrul Finanțelor, iar operațiunea a fost derulată astăzi.

Emisiunea a fost administrată de Citigroup Global Markets Limited, JP Morgan Securities, Raiffeisen Bank International, Societe Generale și Unicredit Bank.

Cererea din partea investitorilor a depășit 2 miliarde de euro, potrivit Reuters, care citează unul dintre aranjorii emisiunii. Randamentul indicativ a fost stabilit la 2,15-2,20%.

Recent, directorul general al Direcției de Trezorerie și Datorie Publică din Ministerului Finanțelor, Ștefan Nanu, afirma că Ministerul Finanțelor intenționează să lanseze o nouă emisiune de obligațiuni în euro pe piețele externe până la finalul acestui anla un moment favorabil pe piețele internaționale.

"Putem să emitem oricând, în funcție de condițiile din piață. (...) Suntem și flexibili și nu trebuie neapărat să lanasăm emisiunea dacă, de exemplu, condițiile se înrăutățesc brusc", a spus Nanu.

Ministerul Finanțelor și-a propus să atragă 3 miliarde euro de pe piețele internaționale în acest an prin emisiuni de obligațiuni în euro, din care o sumă de 2,25 miliarde euro a fost deja împrumutată.

MFP a atras 1,25 miliarde euro în februarie și 1 miliarde euro în luna mai de pe piețele financiare externe.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
obligatiuni
euro