FMI a deblocat o nouă tranșă din împrumutul pentru Ucraina, în valoare de un miliard de dolari

FMI a deblocat o nouă tranșă din împrumutul pentru Ucraina, în valoare de un miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2016

Fondul Monetar Internațional a deblocat o nouă tranșă, în valoare de un miliard de dolari, din pachetul de salvare pentru Ucraina, după ce a revizuit evoluția reformelor din țară, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tranșa aprobată miercuri este mai mică decât cei aproximativ 1,7 miliarde de dolari așteptați, pentru că o serie de reforme cerute de FMI au trenat, scrie News.ro.

Însă FMI a explicat, într-un comunicat, că a acceptat o serie de excepții privind eșecul Kievului de a îndeplini criteriile legate de țintele de rezerve internaționale și plățile externe.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că deblocarea tranșei va permite garanții suplimentare de credite în valoare de un miliard de dolari, precum și un nou credit de 600 de milioane de euro din partea UE.

Într-un comunicat, el a afirmat că încercarea Rusiei de a submina decizia FMI a eșuat și că banii oferiți vor contribui la menținerea stabilității monedei ucrainene, hrivna, și vor ajuta economia.

„Decizia pozitivă a FMI este o dovadă a faptul că lumea recunoaște că au loc reforme în Ucraina, că au lor schimbări reale și pozitive în Ucraina și că țara se îndreaptă în direcția corectă”, a adăugat el.

35% din posturile de ambasador al SUA sunt cumpărate în timpul campaniei electorale CITEȘTE ȘI 35% din posturile de ambasador al SUA sunt cumpărate în timpul campaniei electorale

Directoarea FMI Christine Lagarde a declarat într-un comunicat că Ucraina dă semne de refacerea a economiei și de consolidare a încrederii, pe care le-a atribuit implementării reformelor, politicilor macroeconomice solide și eforturilor de reabilitare a sistemului bancar al țării.

FMI a fost de acord să injecteze 17,5 miliarde de dolari în economia Ucrainei, printr-un program de salvare pe patru ani. Banii vor fi fi oferiți în tranșe, atât timp cât Guvernul face progrese în ceea ce privește reformele economice și anticorupție.

Până în prezent, Ucraina a primit circa 7,62 miliarde de dolari în cadrul programului lansat în martie 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi