Francul elvețian, cel mai ridicat nivel față de euro din aprilie 2017

Francul elvețian, cel mai ridicat nivel față de euro din aprilie 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2020

Francul elvețian a atins marți cel mai ridicat nivel față de euro din aprilie 2017, după ce Statele Unite ale Americii au adăugat Elveția pe lista țărilor acuzate de manipulare valutară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda Elveției este văzută ca o investiție de refugiu în vremuri de incertitudini, datorită excedentului de cont curent masiv al țării. Aceste evoluții forțează SNB să intervină în mod regulat pentru a limita aprecierea francului și a proteja economia țării dependentă de exporturi, scrie Agerpres.

Tinder și Grindr, acuzate că revând date cu caracter personal CITEȘTE ȘI Tinder și Grindr, acuzate că revând date cu caracter personal

Marți la prânz, euro s-a depreciat cu peste 0,4%, la 1,0763 franci elvețieni, cel mai ridicat nivel al monedei Elveției față de euro din aprilie 2017. De asemenea, dolarul s-a depreciat cu 0,4%, la 0,9669 franci elvețieni.

Departamentul Trezoreriei din SUA a adăugat Elveția pe lista țărilor acuzate de manipulare valutară, din care fac parte și Germania, Irlanda, Italia, Japonia, Malaezia, Singapore, Coreea de Sud Vietnam.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
franc elvetian