Garanti Leasing a încheiat un acord de finanțare de 10 milioane de euro cu Black Sea Trade and Development Bank

Garanti Leasing a încheiat un acord de finanțare de 10 milioane de euro cu Black Sea Trade and Development Bank

FOTO: Okan Yurtsever, General Manager Garanti Leasing, și Ihsan Ugur, Președinte BSTDB

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2017

Garanti Leasing, parte a Garanti România, a încheiat un acord de finanțare în valoare de 10 milioane de euro cu Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). Facilitatea va fi utilizată pentru a sprijini activitățile Garanti Leasing și va oferi contracte de leasing financiar întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), în special pentru echipamente, utilaje și vehicule comerciale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acesta este al doilea acord încheiat între Garanti Leasing și BSTDB, care vizează încurajarea și dezvoltarea IMM-urilor locale. Anterior, cele două instituții au mai semnat un acord de finanțare, pentru cinci ani, în 2014, în valoare de 7,5 milioane de euro.

În prima jumătate a anului, Garanti Leasing a acordat finanțări noi în valoare de 38 milioane de euro, continuând evoluția de anul trecut. Distribuția activelor finanțate, în primele șase luni ale anului, a fost: vehicule (51%), echipamente (20%) și imobiliare (29%).

Generali, cel mai mare asigurător italian, prezent și în România, vinde subsidiara din Olanda pentru 143 milioane euro. Grupul vrea să se retragă din aproximativ 15 țări CITEȘTE ȘI Generali, cel mai mare asigurător italian, prezent și în România, vinde subsidiara din Olanda pentru 143 milioane euro. Grupul vrea să se retragă din aproximativ 15 țări

Începând cu luna august a acestui an, Garanti Leasing are un volum total de active de 764 milioane RON (166 milioane euro).

Cu o tradiție de aproape 20 de ani pe piața de leasing din România, Garanti Leasing a acordat peste 800 de milioane de euro pentru activele în leasing financiar și a semnat peste 53.000 de contracte de leasing. În prezent, societatea operează prin 8 birouri locale și creează sinergii cu agențiile Garanti Bank din țară.

Garanti Leasing face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România din 2010. Grupul Garanti România este deținut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua bancă privată din Turcia, ca mărime.

Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central al băncii este în Salonic, Grecia. BSTDB sprijină dezvoltarea economică și relația de cooperare regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capital și garanții pentru proiecte, precum și finanțare în sectoarele public și privat din țările membre. 

viewscnt
Afla mai multe despre
garanti leasing
black sea trade and development bank
imprumut