Germania își va mări participația la Commerzbank, surprinzând piața financiară și analiștii

Germania își va mări participația la Commerzbank, surprinzând piața financiară și analiștii
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2024

Germania, într-o decizie neașteptată, nu va lua parte la programul de răscumpărare de acțiuni al Commerzbank și, ca urmare, își va mări participația la această instituție financiară la 16,5%, a informat cotidianul de afaceri Handelsblatt, citând surse financiare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Guvernul federal nu participă la programul de răscumpărare de acțiuni al Commerzbank, în curs de desfășurare”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Agenției de Finanțe care gestionează investițiile de stat, atunci când a fost solicitat să comenteze, scrie News.ro.

Banca Transilvania, în discuții exclusive pentru achiziția BRD Pensii. Tranzacția, așteptată să se încheie până în 10 săptămâni. Se discută condițiile „tehnice și legale” și va urma un parcurs mai complicat de integrare CITEȘTE ȘI Banca Transilvania, în discuții exclusive pentru achiziția BRD Pensii. Tranzacția, așteptată să se încheie până în 10 săptămâni. Se discută condițiile „tehnice și legale” și va urma un parcurs mai complicat de integrare

Commerzbank intenționează să răscumpere în acest  an acțiuni în valoare de până la 600 de milioane de euro, în plus față de acțiunile de 122 de milioane de euro de anul trecut.

Guvernul deține în prezent o participație de 15,6% la Commerzbank, potrivit site-ului Agenției de Finanțe.

Decizia este o surpriză, a spus Handelsblatt.

Mulți membri ai conducerii Commerzbank se așteptau ca guvernul să vândă acțiuni în cadrul programului, prevenind astfel o creștere suplimentară a pachetului de acțiuni al statului.

Cisco confirmă - va concedia mii de angajați CITEȘTE ȘI Cisco confirmă - va concedia mii de angajați

Germania a fost nevoită să-și modifice întreaga planificare bugetară, în urma unei decizii a Curții Constituționale de anul trecut și intenționează să strângă câteva miliarde de euro prin vânzarea unor participații la companii.

Participația Germaniei la Commerzbank datează din criza financiară globală din 2008 și este încă deficitară pentru guvern.

Commerzbank nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
commerzbank