Goldman Sachs: Yenul este cea mai sigură monedă, iar francul elvețian și dolarul american concurează pentru locul doi

Goldman Sachs: Yenul este cea mai sigură monedă, iar francul elvețian și dolarul american concurează pentru locul doi
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2017

Yenul japonez este cea mai sigură monedă din lume, iar francul elvețian și dolarul american concurează pentru locul al doilea, potrivit unei analize efectuate de banca americană Goldman Sachs Group, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii Goldman Sachs au comparat fluctuațiile zilnice și lunare a 28 de monede ale unor state dezvoltate sau în curs de dezvoltare de-a lungul a două perioade de cinci ani, respectiv 2007-2011 și 2012-2016, scrie News.ro.

În urma analizei, economiștii băncii americane au constatat cea mai consistență corelație negativă a yenului față de bursele globale, prețurile petrolului și randamentele titlurilor Trezoreriei americane.

Cel mai mare investitor de pe piețele de bonduri reduce masiv riscul. În 2006, șeful strategiilor de investiții și-a vândut casa și și-a dus bunurile într-un depozit CITEȘTE ȘI Cel mai mare investitor de pe piețele de bonduri reduce masiv riscul. În 2006, șeful strategiilor de investiții și-a vândut casa și și-a dus bunurile într-un depozit

”Yenul este cea mai sigură monedă în perioadele de incertitudini (safe-haven), iar francul elvețian și dolarul american concurează pentru locul al doilea. La polul opus se află un număr de monede emergente care concurează pentru titlul de cea mai riscanță monedă”, se arată în raportul Goldman Sachs.

Cele mai riscante monede sunt, conform analizei, pesoul mexican, randul sud-african și dolarul canadian și cel australian.

În raport se mai arată că atunci când prețurile petrolului cresc, monedele unor exportatori precum Canada, Columbia și Rusia tind să aibă performanțe mai bune, iar yenul, dolarul și francul elvețian o evoluție contrară.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs:
yen
franc elevetian
dolar american