Gothaer Asigurări Reasigurări și-a redus capitalul social

Gothaer Asigurări Reasigurări și-a redus capitalul social
scris 3 apr 2020

Gothaer Asigurări Reasigurări, subsidiara locală a grupului german cu același nume, și-a redus capitalul social cu 25 milioane lei, la 59,78 milioane lei, măsura fiind aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Astfel, în ședința Consiliului ASF de miercuri a fost aprobată "modificarea actului constitutiv al societății Gothaer Asigurări Reasigurări ca urmare a reducerii capitalului social cu suma de 25 milioane lei, de la valoarea de 84,78 milioane lei la valoarea de 59,78 milioane lei", arată autoritatea.

Gothaer își majorase la finalul anului trecut capitalul social cu peste 1,9 milioane de lei, la valoarea de 84,8 millioane de lei, scrie News.ro.

Nou jucător: Un grup danez intră pe piața de livrări la domiciliu din România CITEȘTE ȘI Nou jucător: Un grup danez intră pe piața de livrări la domiciliu din România

De asemenea, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a mai decis acordarea avizului societății Marsh Broker de Asigurare - Reasigurare pentru desfășurarea activității de creare de produse de asigurare în asociere cu asigurătorii.

A fost aprobată totodată numirea membrilor Consiliului de Administrație ai societății Eurolife ERB Asigurări Generale, pentru un nou mandat: Alexandros Sarrigeorgiou (președinte), Vyron Sofos (vicepreședinte), Anita-Laura Nițulescu, Georgios Kefalas și Nikolaos Delendas, membri, precum și numirea membrilor Consiliului de Administrație ai societății Eurolife ERB Asigurări de Viață, pentru un nou mandat: Alexandros Sarrigeorgiou (președinte), Vyron Sofos, (vicepreședinte), Anita-Laura Nițulescu și Georgios Kefalas, membri.

Grupul financiar german Gothaer a intrat pe piața din România în octombrie 2012, prin preluarea a 67% din capitalul social al Platinum Asigurări. Acțiunile au fost vândute de Constantin Toma, fost director general al Omniasig și președinte CA al companiei, și Efraim Naimer, membru CA. Ulterior, pachetul de acțiuni deținut de cei doi administratori a scăzut de la 33% la 17,7%, în urma infuziilor de capital realizate de Gothaer.

În februarie 2014, grupul german a anunțat că își va majora participația la subsidiara din România de la 82,3% la 100%, prin preluarea acțiunilor controlate de Toma și Naimer, care dețineau fiecare câte 8,85% din titluri.

Cu aproape 200 de ani de experiență în asigurări, grupul german are 4,3 milioane de clienți și prime brute subscrise anuale de peste 4 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
gothaer
capital social