Grupului italian UniCredit ridică profitul în România, inclusiv pe fondul reducerii creditelor scoase în afara bilanțului

Grupului italian UniCredit ridică profitul în România, inclusiv pe fondul reducerii creditelor scoase în afara bilanțului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 feb 2018

Grupul italian UniCredit a obținut, anul trecut, un profit consolidat de 88 milioane euro în România, în creștere cu aproximativ 20% față de anul anterior, pe fondul reducerii creditelor scoase în afara bilanțului și al unei îmbunătățiri modeste a rezultatului operațional.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul operațional a fost de 207 milioane de euro, cu 1% peste cel din anul precedent. Excluzând variația cursului de schimb, creșterea rezultatului operațional a fost de circa 3%. Cheltuielile operaționale s-au majorat cu 3%, la circa 165 milioane euro, în principal din cauza cheltuielilor cu deprecieri și amortizări și a cheltuielilor cu salariile, în timp ce veniturile operaționale au crescut 2%, la 371 milioane euro. 

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu circa 10%, la 228 milioane euro, iar încasările din taxe și comisioane au avansat cu 9%, la 81 milioane euro. Veniturile din tranzacții au fost de 61 milioane euro, cu aproape un sfert mai mici comparativ cu 2016.

Profitul net al băncii italiene Intesa Sanpaolo în România s-a triplat CITEȘTE ȘI Profitul net al băncii italiene Intesa Sanpaolo în România s-a triplat

Volumul creditelor acordate de UniCredit în România a crescut cu 10%, de la circa 5,7 miliarde euro la 5,46 miliarde euro, în timp ce depozitele au avansat cu peste 20%, la 5,8 miliarde euro. 

Creditele scoase în afara bilanțului au însumat 83 milioane euro, în scădere cu 18% față de anul anterior.

Raportul între costuri și venituri s-a îmbunătățit cu 0,4 puncte procentuale, până la 44,3%, în timp ce costul anualizat al riscului a coborât cu 48 puncte de bază, la 150 puncte de bază. 

Grupul italian este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM și UniCredit Business Integrated Solutions. Cifrele pentru România prezentate în raportul financiar al grupului sunt rotunjite.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
banca
profit
grup italian
credite