Guvernul Italiei vrea să mărească taxele pentru proprietarii de apartamente care închiriază prin Airbnb

Guvernul Italiei vrea să mărească taxele pentru proprietarii de apartamente care închiriază prin Airbnb
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 oct 2023

Taxa percepută de 21% pentru italiieniicare își închiriază apartamentele în regim hotelier ar putea fi ridicată de anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Guvernul Italiei intenționează să majoreze taxele pentru închirieile pe termen scurt pentru proprietarii care dețin mai mult de un apartament, spune o schiță a bugetului pe anul 2024 văzută de Reuters.

Mișcarea survine în contextul în care în opinia publică există critici puternice față de oferta în scădere de locuințe date spre închiriere în regim clasic după ce mulți proprietari au schimbat utilizarea imobilelor și le-au oferit pe termen scurt folosind platforme online precum Airbnb. Este o problemă care se resimte în primul rând în orașele care sunt populare destinații turistice.

EXCLUSIV OTP cere acum pentru vânzarea băncii din România 360 milioane de euro. Oferta Băncii Transilvania, favorită în achiziție, spre 300 milioane euro. Negocierile ar mai putea dura încă 2-3 luni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV OTP cere acum pentru vânzarea băncii din România 360 milioane de euro. Oferta Băncii Transilvania, favorită în achiziție, spre 300 milioane euro. Negocierile ar mai putea dura încă 2-3 luni

Legislația în vigoare permite proprietarilor să-și închirieze aprtamentele și să plăîtească o rată de 21% din câștiguri.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
taxe
airbnb