Incendiile au cauzat cele mai costisitoare daune plătite anul trecut de asigurători în baza polițelor de locuințe

Incendiile au cauzat cele mai costisitoare daune plătite anul trecut de asigurători în baza polițelor de locuințe
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2020

Cele mai mari zece daune la locuințe achitate anul trecut de asigurătorii UNSAR au însumat peste 4,6 milioane lei (972.000 euro), potrivit unei analize realizate de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), pe baza datelor furnizate de companiile membre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Dintre acestea, primele nouă au fost provocate de incendii și ultima de inundații. "Cea mai mare daună achitată anul trecut în baza unei polițe facultative de locuință a fost în valoare de peste 782.000 lei (165.000 euro), fiind urmată de două daune în valoare de 590.600 lei (124.000 euro), respectiv 505.900 lei (106.700 euro). De altfel, cercetările sociologice realizate la solicitarea UNSAR arată că incendiul este riscul care îi îngrijorează cel mai mult pe români atunci când este vorba despre locuințele lor, scrie Agerpres.

Profiturile celor mai mari companii europene, afectate puternic de Covid-19. Scăderi de peste 50% așteptate în T2 CITEȘTE ȘI Profiturile celor mai mari companii europene, afectate puternic de Covid-19. Scăderi de peste 50% așteptate în T2

"Casa este probabil cel mai important bun material al unei familii, iar repararea sau reconstruirea ei în urma unui incendiu, cutremur, inundații sau a altui eveniment neprevăzut poate genera o povară financiară uriașă, așa cum ilustrează valorile prezentate anterior", au declarat reprezentanții UNSAR.

Riscurile care generează cele mai multe daune pe polițele de asigurare de locuințe sunt incendiul, alunecările de teren, inundațiile (atât fenomenele naturale, cât și cele cauzate de spargerea țevilor), furtunile și greutatea stratului de zăpadă, arată analizele UNSAR.

În 2019, primele brute subscrise pe segmentul asigurărilor de locuințe au urcat cu 6%, în timp ce despăgubirile brute plătite au crescut cu 47%, arată datele ASF. La sfârșitul anului trecut erau în vigoare 3,26 milioane de contracte de asigurare de locuințe, din care 1,73 milioane - asigurări obligatorii și 1,53 milioane - asigurări facultative. Comparativ cu sfârșitul anului 2018, numărul total de contracte de asigurare pentru locuințe a urcat cu 2,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
unsar
incendii
locuinte