Indecizie pe Wall Street la începutul unei săptămâni aglomerate

Indecizie pe Wall Street la începutul unei săptămâni aglomerate
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 mar 2023
Acțiunile americane au avut evoluții mixte în ședința de luni, după ce vineri au înregistrat cea mai mare creștere din ultima lună. Investitorii așteaptă discursul președintelui Fed, Jerome Powell, în fața Congresului SUA și raportul privind piața muncii, pentru noi indicii legate de ritmul majorării dobânzilor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Mărturia lui Powell de la Capitol Hill va ghida investitorii în legătură modul în care Fed are de gând să abordeze inflațiea și ar putea determina direcția în care se va îndreapta piața de acum încolo.
WSJ: Binance a elaborat un plan pentru a neutraliza autoritățile americane. Explicația companiei CITEȘTE ȘI WSJ: Binance a elaborat un plan pentru a neutraliza autoritățile americane. Explicația companiei

"Este prudent ca piața să nu se grăbească, având în vedere că este o săptămână importantă care poate schimba direcția", a declarat pentru CNBC Quincy Krosby de la LPL Financial, atribuind mișcările de luni incertitudinii dinaintea unei săptămâni aglomerate.

Indicele Dow Jones Industrial Average a câștigat luni 40,47 puncte, sau 0,12%, închizând la 33.431,44 puncte. S&P 500 a crescut cu 0,07%, la 4.048,42 puncte, în timp ce Nasdaq Composite a scăzut cu 0,11%, la 11.675,74 puncte.
 
La începutul sesiunii, indicii au urcat cu peste 1%, dar au pierdut mare parte din avans.
 
"Oamenii sunt îngrijorați de numărul locurilor de muncă și de datele economice pentru că se tem de ceea ce va face Fed. În cele din urmă, toate drumurile duc la Fed", a declarat Irene Tunkel, de la BCA Research din New York, potrivit Reuters.

Săptămâna plină de date economice se încheie vineri cu cifrele privind locurile de muncă create în februarie, după ce raportul din ianuarie a depășit puternic estimările. O piață a muncii foarte puternică înurajează Fed să majoreze agresiv dobânzile.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua