Indicele Dow Jones a crescut pentru prima dată în 7 ședințe. "Șansele unei recesiuni scad cu fiecare raport economic"

Indicele Dow Jones a crescut pentru prima dată în 7 ședințe. "Șansele unei recesiuni scad cu fiecare raport economic"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 iun 2023
Indicii bursieri americani au crescut marți, Dow Jones Industrial Average urcând pentru prima dată în ultimele șapte ședințe de tranzacționare.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Dow Jones a urcat, astfel, cu 0,63%, la 33.926,74 puncte. Indicele S&P 500 a avansat cu 1,15%, la 4.378,41 puncte, iar Nasdaq Composite a urcat cu 1,65%. Investitorii au revenit la acțiunile din domeniul tehnologiei după un val de vânzări.
UE pregătește introducerea unui euro digital pe care nimeni nu îl așteaptă CITEȘTE ȘI UE pregătește introducerea unui euro digital pe care nimeni nu îl așteaptă

Nume populare din domeniul tehnologiei și al inteligenței artificiale, precum Nvidia, Meta Platforms și Microsoft au crescut marți, inversând tendința de vânzare de luni. Acțiunile din sectorul bunurilor de consum și al călătoriilor au urcat de asemenea, după ce Delta Air Lines și-a îmbunătățit estimările financiare. Acțiunile companiei aeriene au urcat cu 6,8%.

Investitorii de pe Wall Street a evaluat și o nouă serie de date economice care au indicat că economia americană este rezistentă, în pofida temerilor legate de o recesiune iminentă. Vânzările de bunuri durabile în luna mai au crescut în mod neașteptat, în timp ce încrederea consumatorilor s-a îmbunătățit peste așteptări în iunie. De asemenea, vânzările de locuințe noi au depășit așteptările.
 
"Tot ce am tot auzit anul acesta a fost despre recesiunea iminentă, dar adevărul este că economia se află pe baze solide și șansele unei recesiuni scad cu fiecare raport economic", a declarat Ryan Detrick, responsabil de strategie la Carson Group, citat de CNBC.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
dow jones
burse
recesiune
economia sua