Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni

Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni
scris 16 iul 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,13%, cel mai scăzut nivel din martie până în prezent, potrivit datelor publicate, marți, de Banca Națională a României (BNR).

Luni, indicele a scăzut la 3,15%, scrie News.ro.

Marți, ROBOR la 3 luni a ajuns la 3,13%, cel mai coborât nivel din 20 martie, când a fost tot 3,13%.

PwC: Valoarea ofertelor publice inițiale lansate pe piețele de capital din Europa a scăzut cu 47% în primul semestru CITEȘTE ȘI PwC: Valoarea ofertelor publice inițiale lansate pe piețele de capital din Europa a scăzut cu 47% în primul semestru

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,31%. Luni, acest indice a scăzut la 3,31%, cel mai coborât nivel din 21 martie, când a fost tot 3,31%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr