Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele două luni și jumătate

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele două luni și jumătate
scris 19 iun 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 3,23%, cel mai mic nivel din ultimele două luni și jumătate, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Națională a României (BNR).

Marți, indicele a stagnat la 3,24%, scrie News.ro.

Miercuri, acesta a scăzut la 3,23%, cel mai scăzut nivel din 2 aprilie, când a fost tot 3,23%.

Banca Transilvania a reînnoit mandatele directorului general Ömer Tetik și a celor cinci directori general adjuncți CITEȘTE ȘI Banca Transilvania a reînnoit mandatele directorului general Ömer Tetik și a celor cinci directori general adjuncți

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,37% la 3,36%. Acesta este cel mai scăzut nivel din 2 aprilie, când a fost 3,32%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru ultimul trimestru din 2018, este de 2,36%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr