Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,06%

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,06%
scris 14 mar 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei,a stagnat la 3,06%, dar indicele ROBOR la 6 luni a crescut, potrivit datelor publicate joi de Banca Națională a României (BNR).

ROBOR la trei luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro

Miercuri, indicele a urcat de la 3,05% la 3,06%.

VIDEO ANALIZĂ Prețul gazelor, de la plafonare la liberalizare și retur. Un fost ministru tehnocrat, prins în vârtejul \ CITEȘTE ȘI VIDEO ANALIZĂ Prețul gazelor, de la plafonare la liberalizare și retur. Un fost ministru tehnocrat, prins în vârtejul "ușii rotative"

Joi, indicele a stagnat la 3,06%.

Totodată, indicele ROBOR la șase luni a urcat de la 3,26% la 3,27%.

Miercuri, acest indice a crescut de la 3,25% la 3,26%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr