Indicele ROBOR la 3 luni continuă scăderea

Indicele ROBOR la 3 luni continuă scăderea
scris joi, 11:03

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut joi la 2,58%.

Miercuri, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 2,60%.

Luni, ROBOR la 3 luni a căzut puternic, de la 3,24% la 2,61%. A fost cel mai redus nivel atins după 8 mai 2018 (când a fost de 2,68%).

CONFIRMARE CTP preia depozitele Equest Logistic CITEȘTE ȘI CONFIRMARE CTP preia depozitele Equest Logistic

ROBOR la 6 luni a stagnat la 2,67%..

Ulterior însă, vineri seara, BNR a decis în ședință de urgență să reducă rata dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5%, la 2%, începând cu 23 martie 2020, și să cumpere titluri de stat în lei de pe piața secundară, măsură menită să furnizeze lichiditate sistemului bancar și să scadă costurile de finanțare, inclusiv cele ale statului.

Impactul acestor decizii este explicat AICI.

Indicele ROBOR la 3 luni s-a aflat în scădere accentuată de la începutul lunii februarie. În 6 februarie, indicele era 3,18%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr