Indicele ROBOR stagnează

Indicele ROBOR stagnează
scris 20 sep 2021

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat luni la 1,61%, potrivit datelor publicate de BNR. 

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat a 1,74%.

VIDEO&FOTO Cine controlează clubul de golf de unde președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să practice acest \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Cine controlează clubul de golf de unde președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să practice acest "sport deloc exclusivist", la un eveniment Dacia

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Valoarea IRCC, aferentă perioadei iulie-septembrie 2021, este de 1,25%, în declin față de nivelul de 1,68% aferent celui de-al doilea  trimestru.

IRCC se aplică împrumuturilor acordate populației după luna mai a anului 2019, data la care a fost înlocuit ROBOR în contracte.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr