Indicii bursieri americani deschid în urcare puternică

Indicii bursieri americani deschid în urcare puternică
scris 24 mar 2020

Indicii bursieri americani au deschis ședința de marți în urcare puternică, pe fondul anticipării unor măsuri importante de stimulare fiscală.

Indicele Dow Jones Industrial Average crește cu 7,47%, iar S&P 500, cu 6,78%.

Senatul american au urma să aprobe un plan de pachet de stimulare a economiei în valoare de 2 trilioane de dolari.

"Stimulii fiscali sunt absolut necesari deoarece influențează direct consumatorii și cheltuielile lor, iar încrederea consumatorilor este motor economiei americane", a declarat Nancy Perez, manager de portofoliu la Boston Private Wealth, potrivit Reuters.

Acțiunile europene cresc puternic, pe fondul așteptărilor privind atingerea vârfului epidemiei de coronavirus în Italia CITEȘTE ȘI Acțiunile europene cresc puternic, pe fondul așteptărilor privind atingerea vârfului epidemiei de coronavirus în Italia

Separat, o propunere a Partidului Democrat privind un plan de salvare în valoare de 40 de miliarde de dolari pentru operatorii aerieni și contractori a ridicat acțiunile din acest domeniu.

Și în Europa, acțiunile sunt în urcare cu peste 6%, după noi decizii de stimulare economică anunțate de bănci centrale și guverne.

Italia a raportat, luni, scăderea numărului de noi cazuri de infecție cu coronavirus pentru a doua zi la rând, numărul deceselor fiind, de asemenea, în coborâre.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
burse
s&p 500
dow jones
coronavirus